Двамата престояха в сградата около половин час, предаде Novini.bg. В отговор на

...
Двамата престояха в сградата около половин час, предаде Novini.bg. В отговор на
Коментари Харесай

Александър Николов: Обвинението е, че България не се съобрази с изнудванията от Газпром и Русия

Двамата престояха в постройката към половин час, предаде Novini.bg.

 

В отговор на въпрос дали счита, че има виновност за цените на тока и на природния газ, Николов съобщи: " Абсолютно не. В рамките на интервала 13 декември 2021 – 2 август 2022 година публичният интерес на всички жители напълно е спазен ".

 

Бившият енергиен министър Александър Николов е упрекнат, че не е било признато предлагането на " Газпром " да се заплаща за доставки на газ в рубли, разгласи юрист Ина Лулчева. 

 

" Обвинението се свежда до това, че в последна сметка България не се съобрази с изнудванията от " Газпром " и Русия ", сподели Николов пред медиите.

 

По неофициална информация от прокуратурата някогашният енергиен министър, заместникът му Даниел Николов и някогашният началник на " Булгаргаз " Людмил Йоцов ще бъдат упрекнати за длъжностни закононарушения. 

 

Александър Николов е упрекнат за умишлена занемареност – не е упражнил надзор над работата на Йоцов като началник на " Булгаргаз ", а Даниел Николов – за закононарушения по работа. Според информацията информация става дума за финансови вреди в изключително огромни размери към договорите за газ, откакто " Газпром " спря доставките за България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР